25 Червня 2019 р.

Кіберполіція попереджає про нову можливу хвилю вірусної атаки

news-img1

Спеціалісти виявили вразливість операційних систем версій Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 та більш старих версій Windows. Якщо не виконати їх оновлення, хакери зможуть скористатися цими вразливостями для віддаленого використання враженого комп’ютера та викрадення конфіденційної інформації. Аби не допустити чергової масової атаки, Кіберполіція радить користувачам операційної системи Windows встановити останні оновлення.

Спеціалісти зазначають, що схожу вразливість цих же операційних систем було використано під час вчинення атак WannaCry та NotPetya.

Виявлена вразливість, яка має умовну назву BlueKeep, дозволяє зловмиснику не тільки мати доступ до одного комп'ютера, а й отримати контроль над усіма іншими пристроями в мережі, які мають цю вразливість. 

Експерти зазначають, що теоретично BlueKeep може використовуватися в кібератаці, аналогічній за своїми розмірами до атаки «WannaCry». Відтак, на даний момент мільйони персональних комп’ютерів можуть бути атаковані.

Microsoft вже випустила оновлення для операційних систем, які більше не підтримуються офіційно, включаючи Windows Vista, Windows XP і Windows Server 2003.

Щоб не допустити чергової масової атаки, Кіберполіція радить користувачам операційної системи Windows (більш старих її версій) оновити систему до останньої версії для усунення вразливостей попередньої версії. Нехтування таких дій може призвести до витоку особистої інформації, яка міститься на персональному комп’ютері, а в бізнесі – до великих матеріальних втрат.

Водночас, встановлення патча для вразливих операційних систем Windows можна завантажити ТУТ.

За матеріалами Департаменту кіберполіції України

Вас може зацікавити