25 Березня 2020 р.

Карантин подовжено до 24 квітня 2020 року!

news-img1

Шановні користувачі!


Звертаємо вашу увагу, що рішенням Кабінету Міністрів України запроваджено режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжено карантин до 24 квітня 2020 року. Відповідні рішення уряд ухвалив на своєму засіданні.

«Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів, терміном до 24 квітня 2020 року. З можливістю його подальшого продовження згідно з чинним законодавством. Або якщо ми впораємося й поборемо цю ситуацію скоріше, тоді будемо окремо приймати рішення на засіданні Кабінету міністрів», – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


Нагадуємо, що Законом України №533 зазначено, що протягом періоду з 01 березня по 31 травня 2020 року не будуть застосовуватися санкції за не реєстрацію (несвоєчасну) реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Проте, порушення вимог Податкового кодексу України щодо реєстрації податкової накладної з ПДВ/розрахунку коригування до неї негативно впливає на право контрагента платника податків скористатися правом на нарахування податкового кредиту з ПДВ.


Також нагадуємо, вчасно сплатіть податки! 30 березня останній день сплати податків та зборів за лютий 2020 року!

  • податку на додану вартість;
  • акцизного податку;
  • податку на доходи фізичних осіб з нарахованого, але не виплаченого доходу;
  • військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу;
  • податку на доходи фізичних осіб із загальної суми доходів у вигляді процентів, нарахованих на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів, вкладів (депозитів) членів кредитної спілки у кредитній спілці;
  • єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гірничими підприємствами за найманих працівників;
  • рентної плати за:
  • користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

    користування радіочастотним ресурсом України;

    транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;

    транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;

  • плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян).

Вас може зацікавити