1 Червня 2018 р.

Таблиця даних платника податку на додану вартість

Шановні користувачі!


Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до Постанови КМУ від 21 лютого 2018 р. № 117 Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-zatverdzhennya-poryadkiv-z-pitan-75) платник податку має право подати до ДФС таблицю даних платника податку за встановленою формою згідно з додатком 3.

Якщо таблиця даних платника податку врахована ДФС з 1 липня 2017 р., в подальшому реєстрація податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі з операцій, зазначених у таблиці даних платника податку, не підлягає зупиненню.

Таким чином Таблиця даних платника податку на додану вартість може допомогти в тому випадку, якщо:

1) ви не ризиковий платник ПДВ (не відповідаєте критеріям ризиковості самого платника ПДВ);

2) але ваші операції підпадають під основний критерій ризиковості операцій (названий у п. 2.1 Критеріїв ризиковості операцій) — невідповідність обсягів товарів/послуг на «вході» та «виході» — і при цьому ви не відповідаєте хоча б одному Критерію позитивної податкової історії.

В такому разі, якщо ваша ПН за даними моніторингу є ризиковою, але в ній зазначені коди товарів/послуг, які значаться в Таблиці даних платника податків як товари/послуги, які на постійній основі постачаються (виготовляються) платником, таку ПН блокувати не будуть. Інакше кажучи, Таблиця слугує для запобігання можливих блокувань ПН/РК.


Вас може зацікавити