21 Грудня 2020 р.

Сучасні рішення для малих, середніх та великих підприємств

news-img1

Шановні користувачі! 


Напередодні Нового року саме час підвести підсумки напрацьованого за рік. 2020 рік без перебільшень став переломним роком для більшості підприємств, адже в умовах карантину нагальним стало впровадження електронних сервісів та перехід на віддалену роботу співробітників. Тож ділимося з Вами нашим досвідом з розробки та впровадження онлайн сервісів протягом року. 


Як відомо, 1 серпня 2020 року набули чинності норми законів №128 і №129, якими впроваджено програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО) та введено процедуру реєстрації електронних чеків у фіскальному сервері податкової служби. З метою надання можливості нашим користувачам фіскалізувати електронні чеки нами було розроблено та впроваджено в промислову експлуатацію декілька рішень, орієнтованих як на малий та середній бізнес, так і великий.


Ліцензія “Модуль РРО” орієнтована під потреби малого та середнього бізнесу з невеликою кількістю кас. Арт-Звіт Pro в рамках даної ліцензії можна використовувати як  програмний РРО, формувати та фіскалізувати електронні чеки в ДПС України, друкувати фіскалізовані чеки або ж відправляти їх на емейл покупцю. Підтримується робота каси як в онлайн, так і офлайн режимах. 


Ліцензія “SOAP-сервіс Арт-Звіт пРРО для реєстрації електронних чеків” розроблена під потреби великого бізнесу, який приймає оплату за товари та послуги у безготівковій формі через платіжні системи, наприклад LiqPay, здійснює обмін валют, тощо. Це сервіс, який надає можливість реєстрації великої кількості електронних чеків безпосередньо з облікової системи, працювати в онлайн та офлайн режимах, формувати Х- та Z-звіти у автоматичному режимі та багато іншого. Завдяки нашому рішенню було запущено першу в Україні касу валютообмінних операцій з програмним РРО під брендом LeoTransfers від ТОВ «ФК Леогеймінг Пей».  Фінансова компанія є платіжною організацією МПС LEO, яка входить в п'ятірку лідерів ринку України з грошових переказів. Для пілотного проекту обрали не центр Києва, а один зі спальних районів (вул. Ірпінська, 76), в подальшому планується впровадження пРРО на всіх касах. Перевагою впровадження програмного РРО для кас обміну валют перш за все стала значна економія коштів у порівнянні з дорогими апаратними РРО та підвищення технологічності внутрішніх процесів компанії. 


В умовах глобальної діджиталізації з кожним днем все більшої актуальності набуває використання кваліфікованого електронного підпису. Цього року в Арт-Звіт Pro з’явилася унікальна можливість використання особистих ключів, яких зберігаються у спеціальному захищеному хмарному сховищі (депозитарії). Дана можливість з’явилась завдяки підключенню DepositSign – першого та єдиного в Україні інноваційного сервісу, який дозволяє зберігати особисті ключі електронного підпису у спеціальному захищеному сховищі (депозитарії).


Також цього року в Арт-Звіт Pro реалізовано функціонал та додано новий тип ліцензії “Звітність до НБУ”, завдяки якій у небанківських фінансових установ з'явилася можливість створення, підписання та відправки статистичної звітності до порталу НБУ, який з 1 липня став регулятором переважної частини небанківського фінансового сектору в рамках проєкту "спліт".


Для розпорядників акцизних складів, які на виконання вимог Постанови КМУ от 22 листопада 2017 р. № 891 “Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку” зобов’язані щодня (крім днів, у які акцизний склад не працює) передавати облікові дані з них електронними засобами зв’язку до ДПС України, в Арт-Звіт Pro додано можливість автоматичного заповнення звіту J/F0210401 – Довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального на основі показників системи моніторингу рівнемірів і витратомірів (СІУР).


Завдяки методам взаємодії через COM-інтерфейс або SOAP-сервіс реалізовано можливість автоматичного обміну податковими накладними, первинними документами та регламентованою звітністю (Єдиний соціальний внесок, Форма 1-ДФ, Фінансовий звіт 1м-2м), звіт з праці, тощо з Арт-Звіт Pro та обліковими системами (наприклад, програмою 1С:Підприємство) без додаткових налаштувань конфігурації. Перевагами інтеграції є можливість здійснення масових операцій з імпорту/експорту документів між обліковою системою та Арт-Звіт Pro, оскільки типові засоби 1С:Підприємство не передбачають імпорту файлів документів. також існує можливість не просто імпорту, а пакетного імпорту документів. Пряма взаємодія між програмами спрощує роботу бухгалтера, оскільки не потрібно виконувати зайві однотипні операції вивантаження та завантаження документів, всі документи одразу потрапляють у вказаному напрямку без створення проміжних файлів (XML, DBF тощо).


Отже, 2020 рік був досить плідним і ми, не збавляючи темпів, продовжуємо рухатися далі, адже попереду у нас багато цікавих та амбітних проектів, про які ми почнемо розповідати якраз тоді, коли всі вже дещо притомляться від затяжних Різдвяних та Новорічних свят і повернуться до звичного ритму життя року. 

Дякуємо всім, хто розділив з нами цей рік, далеко не відходьте – далі буде ще цікавіше.


Якщо ви до сих пір не визначились з альтернативою апаратним РРО, пропонуємо Вам безкоштовно отримати ліцензію на програмний РРО терміном дії на пів року.


Для активації ліцензії, заповніть, будь-ласка, форму та введіть промокод  ArtZvit1F

Вас може зацікавити