27 Березня 2018 р.

Шпаргалка бухгалтеру з автоматизації Арт-Звіт Плюс та інших облікових систем

news-img1

Шановні користувачі!

   Розробником програми Арт-Звіт Плюс були проаналізовані надані вами відповіді під-час проходження опитування щодо автоматизації обробки даних та встановлено, що більшість користувачів програми Арт-Звіт Плюс, які відповіли на поставлені нами питання, не використовують автоматичну масову передачу звітності з 1С в  Арт-Звіт Плюс.

Тож сьогодні ми вирішили розказати Вам, як можна автоматизувати роботу програми Арт-Звіт Плюс в комбінації з Вашою обліковою системою 1С.

Що для цього потрібно? Актуальна версія програми Арт-Звіт Плюс та 1С будь-якої конфігурації, що працює в режимі звичайних та керованих форм (крім 1С 7.7, як такої, що втратила актуальність).

Для того, щоб візуально бачити інформацію про вже передані до 1С документи (податкова накладна, розрахунок коригування) або отримані з Арт-Звіт Плюс податкові документи (реєстрація вхідного податкового документу/запис книги придбання) існують такі варіанти автоматизації:

   1. Утиліта для пакетного вивантаження ПН/РК з 1С в Арт-Звіт Плюс. Дана утиліта дозволяє масово імпортувати ПН/РК для цього необхідно відкрити файл з 1С з назвою
“ПакетнаяВыгрузкаНалоговыхНакладныхВАртЗвит.epf”. В формі вигрузки вибрати період вигрузки документів та натиснути кнопку для заповнення даних. Таблична частина форми будет заповнена документами за обранний період, після чого натиснути кнопку «Вигрузити в Арт-Звіт». Детальна інструкція за посиланням. Завантажити утиліту можна з розділу “Інсталяція” – “Інсталяції” –Утиліта для пакетного вивантаження ПН з 1С в програму Арт-Звіт Плюс.

   2. Самостійне доопрацювання механізму передачі/отримання документів напряму з/в 1С або іншу облікову систему за допомогою методів взаємодії з програмою Арт-Звіт Плюс через Com-інтерфейс (англ. Component Object Model). Таке рішення підійде для підприємств малого і середнього бізнесу, що передбачають штатну одиницю 1С-програміста. Детальний опис методів взаємодії з програмою Арт-Звіт Плюс через Com-інтерфейс наведений у розділі  “Інсталяція”  –  “Інсталяції” за посиланням.

   3. Комерційний продукт – спеціальний додаток у вигляді зовнішньої обробки 1С, розроблений компанією «OneSync». Дана зовнішня обробка дозволяє бачити статуси документів та передавати/отримувати документи кількома кліками миші без використання проміжних файлів XML, що в свою чергу економить час та дозволяє бачити стан вихідних документів (дата та час отримання контролюючим органом та результат обробки). Для вхідних документів – бачити, чи вони вже створені в базі 1С. Для технічних фахівців буде приємно дізнатися, що зовнішня обробка «OneSync» працює також на 1Сх64 та в термінальній версії Арт-Звіт Плюс.

Кому буде корисно використовувати зовнішню обробку «OneSync»? Даний додаток призначений для співробітників бухгалтерії, відділу взаєморозрахунків, фінансового відділу, головного бухгалтера, бухгалтера-фрілансера, фізичної особи-підприємця, що мають систему обліку та звітності 1С 8.2-8.3 (типову або доопрацьовану) та програму Арт-Звіт Плюс, та використовують передачу, підписання, шифрування, відправку первинних документів та регламентованих звітів (перелік яких постійно розширюється відповідно норм законодавства), а також формують на підставі вхідних документів «Реєстрацію вхідного податкового документу/Запис книги придбання» для подальшого коректного створення регламентованої звітності.

Основними перевагами використання програмного продукту «OneSync» є:

  масовість вивантаження/завантаження документів напряму без використання проміжних файлів (COM-технологія);

  оновлення даних реєстрації податкових накладних та розрахунків коригувань в 1С, на основі отриманих квитанцій;

– вивантаження регламентованої звітності напряму (COM-технологія), без використання файлів XML. Для вивантаження звіту ЄСВ передбачені додаткові формати DBF та XML;

  створення “Надходження товарів та послуг” (рос. “Поступления товаров и услуг”) на основі вхідних податкових документів з номенклатурою, контрагентом, одиницями виміру з вхідного документу;

– створення власних “Податкових накладних/Розрахунків коригування” на основі власних документів, сформованих в Арт-Звіт Плюс. Функція відновлення документу “Видаткова накладна”. Актуально при відновленні документів, якщо база 1С постраждала від вірусів або крадіжки/поломки комп’ютера з 1С, тощо;

  постійний розвиток додатку, завдяки прямому контакту розробників та кінцевого користувача.

Більше інформації можна дізнатись в комплекті поставки, файл Instruction.pdf, або на офіційному сайті наших партнерів onesync.com.ua.


Додатково хочемо звернути Вашу увагу на функцію імпорту DBF-, XML- та xls/xlsx-файлів в програму Арт-Звіт Плюс.
Імпорт 
xls/xlsx-файлів стане корисним для імпорту консолідованих звітів або для підприємств, які не ведуть облік в спеціалізованих бухгалтерських програмах. Дана функція дуже проста – необхідно виділити та скопіювати в xls/xlsx-файлі область з даними, які треба перенести в створений в Арт-Звіт Плюс звіт, далі обрати у створеному звіті рядок та додати дані з буферу обміну за допомогою вибору у контекстному меню пункту [Додати дані з буферу]. Будьте уважні, порядок стовпчиків в xls/xlsx-файлі та звіті повинні співпадати для коректного імпорту даних.

Імпорт XML– та DBF-файлів ефективний та швидкий спосіб перенести дані з спеціалізованої бухгалтерської облікової системи до Арт-Звіт Плюс.


Для яких звітів в Арт-Звіт Плюс реалізований імпорт DBF-файлів? Імпорт даних з DBF-файлів здійснюється для звіту (форма № 1ДФ) Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку та звіту (Додаток 4) Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів  для таблиць 5 ÷ 9 звіту.   Для імпорту даних з DBF-файлів, форма яких відповідає встановленій структурі, необхідно спочатку створити звіт і лише потім виконати перенесення даних. Детальні інструкції щодо імпорту даних з DBF-файлів для формування звітів наведені в розділі Допомога – Робота зі звітами та Робота з ЄСВ.


Як імпортувати XML-файл в Арт-Звіт? Програма підтримує імпорт/експорт звітів, податкових накладних, квитанцій та первинних документів в XML форматі. Для успішного імпорту XML-файл повинен відповідати затвердженому опису XML-структури. Імпорт звіту або податкової накладної здійснюється шляхом вибору з головного меню відповідного пункту підменю [Файл – Імпорт звітів] або [Файл – Імпорт ПН/РК] або простим перетягуванням XML-файлів в Арт-Звіт Плюс за допомогою drag & drop.

 

Вас може зацікавити