30 Березня 2020 р.

Пакет документів для одержання сертифікату ТПП про форс-мажорні обставини

news-img1

Шановні користувачі!


Торгово-промислова палата України надала роз’яснення щодо пакету документів, який необхідно подати, щоб отримати сертифікат про форс-мажорні обставини.


Який пакет документів необхідно подати для одержання сертифіката про форс-мажорні обставини? Чи може заявник самостійно його підготувати? Підготувати потрібні документи нескладно, враховуючи, що заявник як ніхто краще знає про свої зобов’язання.

Торгово-промислові палати постійно надають безкоштовні консультації і роблять усе, аби максимально спростити цей процес. 

Звертаємо увагу, що вся загальна інформація розміщена на сайті ТПП України у розділі «Послуги – Засвідчення форс-мажорних обставин». Тут є форми заяв та зразки їх заповнення, а також тарифи, рахунок та акти (https://ucci.org.ua/services/zasvidchennia-fors-mazhornikh-obstavin).

Крім того, враховуючи складну ситуацію, в якій опинились більшість підприємців  на території України у зв’язку карантином, введеним Кабінетом Міністрів України, та запровадженням обмежуючих заходів у відповідних сферах, ТПП спростила процедуру подання заяви. 

Більшість звернень, які одержує ТПП, пов’язані з неможливістю виконання договірних зобов’язань. Якщо ваш випадок тотожний, то  в такому разі вам знадобиться  мінімальний пакет документів:

✔️відповідна форма заяви, підписана керівником підприємства (шаблон заяви доступний у програмі за шляхом “Файл – Друковані бланки” або на сайті ТПП https://ucci.org.ua/zaiavi-pro-zasvidchiennia-fors-mazhornikh-obstavin);

✔️копія договору;

✔️копія наказу (розпорядження) у зв’язку з необхідністю припинення діяльності на підставі відповідних нормативно-правових актів;

✔️повідомлення (сповіщення іншої сторони). 

Надсилати документи слід в електронному варіанті на електронну адресу: ucci@ucci.org.ua


ВАЖЛИВО: СУМАРНИЙ РОЗМІР ВКЛАДЕННИХ ФАЙЛІВ МАЄ БУТИ НЕ БІЛЬШЕ 10 МЕГАБАЙТ НА ОДНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ! Якщо Ви одержали автоматичну відповідь, що скринька переповнена, будь ласка ще раз ретельно перевірте розмір вкладенних файлів. У разі необхідності відправлення великих обсягів, переконливо просимо Вас користуватися сервісами файлових сховищ (Google Disk та ін.) та додавати у звернення посилання на файли у сховище.


Звертаємо увагу, що заявник має право звертатися до ТПП за засвідченням форс-мажорних обставин у разі вже порушеного строку виконання зобов’язання у зв’язку з введеним карантином.

Вас може зацікавити