13 Липня 2020 р.

Можливості та перспективи інтеграції програми Арт-Звіт Pro з обліковими системами та сервісами

news-img1

Арт-Звіт Pro надає широкі можливості для інтеграції, розглянемо їх по черзі.

Перш за все в Арт-Звіт Pro реалізовано інтеграцію з обліковими системами, наприклад SAP або 1С:Підприємство. Дана можливість корисна як для великого, так і для малого та середнього бізнесу, оскільки дозволяє автоматизувати процес обміну податковими накладними, первинними документами та регламентованою звітністю (Єдиний соціальний внесок, Форма №1ДФ, Фінансовий звіт 1м-2м, звіт з праці, тощо) без додаткових налаштувань конфігурації.

Наразі, розроблено декілька методів інтеграції облікових систем та Арт-Звіт Pro, в залежності від типу та можливостей самої облікової системи:

  • інтеграція з використанням методів COM-інтерфейсу;
  • інтеграція через SOAP-сервіс.

Переваги інтеграції з обліковими системами:

1. Масові операції для імпорту/експорту документів між обліковою системою та програмою Арт-Звіт Pro, в порівнянні з типовим експортом документів, де виконується все лише поштучно.

2. Можливість імпорту документів в програму 1С:Підприємство! Нагадаємо, що типові засоби взагалі не передбачають імпорту файлів документів. Завдяки методам інтеграції існує можливість не просто імпорту, а пакетного імпорту документів, тобто масового по 100-200 шт.

3. Пряма взаємодія між програмами, не потрібно виконувати зайві однотипні операції вивантаження та завантаження документів, всі документи одразу потрапляють у вказаному напрямку без створення проміжних файлів (XML, DBF тощо).

4. Швидкість підключення.

Розглянемо детально кожний з цих методів:

  • інтеграція через SOAP-сервіс – більш безпечний та зручний, але дещо складніший у реалізації варіант, оскільки розгортання відбувається за допомогою спеціальних сервісів, включених в інсталяційний пакет програми Арт-Звіт Pro.
    В даному випадку у користувача є можливість розгорнути облікову систему конфігураційно окремо від ПК, на якому встановлено програму Арт-Звіт Pro. Така інтеграція з  Арт-Звіт Pro не потребує внесення змін у конфігурацію облікової системи, до того ж не впливає на процес оновлення облікових систем, встановлених у користувача, наприклад, 1С:Підприємство.
    Цей варіант найкраще підійде для великих та розгалужених підприємств, у яких департаменти рознесені по різним територіально відокремленим офісам. Або для підприємств, політика безпеки яких вимагає встановлення ізольованої облікової системи без доступу до мережі Інтернет.
    Інтеграція в даному випадку працює через АРІ, яке забезпечується  службою Арт-Звіт Pro SOAP, завдяки методам взаємодії з SOAP-інтерфейсом.
    Передумови:
    1. Має бути запущена служба Арт-Звіт Pro SOAP
    2. Облікова система повинна підтримувати взаємодію за протоколом SOAP, у випадку з 1С це “вісімка”.
  • інтеграція з використанням методів COM-інтерфейсу – цей варіант інтеграції використовується у випадку, коли і облікова система і програма Арт-Звіт Pro встановлені на одному ПК.
    Такий варіант зазвичай використовують невеликі підприємства, що не мають розгалуженої структури.
    Методи взаємодії з програмою Арт-Звіт Pro через Com-інтерфейс представлені на сайті продукту.
    Передумови:
    1. Арт-Звіт Pro та облікова система мають бути встановлені на одному й тому самому ПК

Інтеграція Арт-Звіт Pro та облікової системи не потребує придбання додаткових ліцензій. 


По-друге, в  Арт-Звіт Pro реалізовано інтеграцію із системами збору даних по пальному, що дає можливість автоматично формувати звіт до ДПС України J/F0210401 – Довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального (Довідка) на основі показників системи моніторингу рівнемірів і витратомірів.

Розроблений функціонал корисний для розпорядників акцизних складів, які на виконання вимог Постанови КМУ от 22 листопада 2017 р. № 891 “Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку” зобов’язані щодня (крім днів, у які акцизний склад не працює) передавати облікові дані з них в електронному вигляді.

Переваги інтеграції з системами моніторингу рівнемірів і витратомірів:

  • автоматичне заповнення Довідки показниками, знятими з рівнемірів/витратомірів;
  • одночасне створення Довідок по кожному акцизному складу;
  • наочність таблиць з даними показників рівнемірів/витратомірів на кожну дату;
  • скорочення часу та людських ресурсів на заповнення Довідки;
  • виключення можливості механічної помилки при створенні Довідки та уникнення штрафу за неподання такої Довідки.

Передумови:
1. Система моніторингу повинна надавати сумісний API, адресу якого потрібно вказати в  Арт-Звіт Pro.

Відео-інструкція з формування Довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального одночасно по декільком акцизним складам.

Даний функціонал доступний в ліцензії “Звітність з акцизного податку”.


По-третє,  Арт-Звіт Pro інтегровано з фіскальним сервером ДПС України для можливості фіскалізації електронних касових чеків.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2020 року запроваджується можливість застосування програмних РРО суб'єктами господарської діяльності на виконання вимог Закону України від 20 вересня 2019 року № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (далі – Закон № 128) та № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (далі – Закон № 129).

Таким чином, впроваджується обов’язкове застосування РРО фізособами-підприємцями, що є платниками єдиного податку 2 та 3 групи, при здійсненні готівкових розрахунків із споживачами.

Також впроваджується обов’язок застосування РРО для підприємців-єдинників 2 та 3 групи, які провадять певні ризикові види діяльності (продаж товарів (надання послуг) через мережу Інтернет, торгівля ювелірними виробами та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, діяльність туристичних агенцій, туроператорів, готелів тощо, реалізація текстилю, виключенням є реалізація за готівку на ринках).

Інтеграція з фіскальним сервером дозволяє:

  • реєструвати електронні чеки;
  • отримувати та аналізувати динаміку роботи в розрізі торгових точок/кас/касирів

 Переваги інтеграції з фіскальним сервером ДПС:

  • онлайн реєстрація та онлайн передача-отримання даних;
  • можна працювати 36 годин офлайн, тобто без Інтернет-зв’язку з сервером ДПС (але не більше 168 год на місяць);
  • фіскалізація чеків з пРРО є більш економним варіантом у порівнянні з роботою із класичними РРО.

Передумови:
1. В Арт-Звіт Pro потрібно зчитати ключ працівника для підписання РРО – робота із касою.

2. В електронному кабінеті платника податків ДПСУ має бути зареєстровано пРРО, встановлено та активовано касира для роботи з пРРО.

Серія відео-інструкцій для роботи із програмним РРО: Програмні РРО. Робота з електронними чеками

Даний функціонал доступний в ліцензії “Модуль РРО”.

Наостанок, приємна новина! До Дня бухгалтера даруємо знижку -30% на всі типи ліцензій Арт-Звіт Pro. Купуйте онлайн та гарантовано отримуйте знижку.

Вас може зацікавити