12 Червня 2020 р.

Інтеграція Арт-Звіт Pro з обліковими системами через SOAP-сервіс або COM-інтерфейс

news-img1

Шановні користувачі!


В програмі Арт-Звіт Pro реалізована можливість автоматичного обміну податковими накладними, первинними документами та регламентованою звітністю (Єдиний соціальний внесок, Форма 1-ДФ, Фінансовий звіт 1м-2м), звіт з праці, тощо з обліковими системами (наприклад, програмою 1С:Підприємство) без додаткових налаштувань конфігурації.


Дана можливість була досягнута завдяки методам інтеграції, які були розроблені та успішно протестовані. Наразі доступно декілька методів інтеграції облікових систем та Арт-Звіт Pro в залежності від типу та можливостей самої облікової системи:

  • інтеграція з використанням методів COM-інтерфейсу;
  • інтеграція через SOAP-сервіс.

Переваги інтеграції:

1. Масові операції для імпорту/експорту документів між обліковою системою та програмою Арт-Звіт Pro, в порівнянні з типовим експортом документів, де виконується все лише поштучно

2. Можливість імпорту документів в програму 1С:Підприємство! Нагадаємо, що типові засоби взагалі не передбачають імпорту файлів документів. Завдяки методам інтеграції існує можливість не просто імпорту, а пакетного імпорту документів, тобто масового по 100-200 шт.

3. Пряма взаємодія між програмами, не потрібно виконувати зайві однотипні операції вивантаження та завантаження документів, всі документи одразу потрапляють у вказаному напрямку без створення проміжних файлів (XML, DBF тощо)

4. Швидкість підключення.

 

Розглянемо детально кожний з цих методів:

  • інтеграція через SOAP-сервіс – більш безпечний, але менш зручний варіант, оскільки розгортання відбувається за допомогою спеціальних сервісів, включених в інсталяційний пакет програми Арт-Звіт Pro.

    В даному випадку у користувача є можливість розгорнути облікову систему конфігураційно окремо від ПК, на якому встановлено програму Арт-Звіт Pro.

    Цей варіант найкраще підійде для великих та розгалужених підприємств, у яких департаменти рознесені по різним територіально відокремленим офісам. Або для підприємств, політика безпеки яких вимагає встановлення ізольованої облікової системи без доступу до мережі Інтернет.

    Перевагою використання SOAP-сервісу є легкість в розгортанні, оскільки не потребує втручання в код облікової системи, наприклад, 1С:Підприємство. До того ж це не вплине на процес оновлення облікових систем, встановлених у користувача.

    Інтеграція в даному випадку працює через АРІ, так звану службу Арт-Звіт Pro SOAP.

    Методи взаємодії зі службою SOAP описані в цьому документі


    Технічні вимоги:

    1. Має бути запущена служба Арт-Звіт Pro SOAP

    2. На даний момент інтеграція можлива лише з конфігураціями 1С:Підприємство 8 різних конфігурацій.


  • інтеграція з використанням методів COM-інтерфейсу – цей варіант інтеграції використовується у разі, якщо і облікова система і програма Арт-Звіт Pro встановлені на одному ПК.

    Такий варіант зазвичай використовують невеликі підприємства, які не мають розгалуженої структури.

    Методи взаємодії з програмою Арт-Звіт Pro через Com-інтерфейс описані в документі.


    Технічні вимоги:

    1. Арт-Звіт Pro та облікова система повинні бути встановлені на одному й тому самому ПК

Тож за своїми суттю та призначенням обидва методи інтеграції схожі між собою і використовуються для автоматизації процесу імпорту-експорту документів між обліковою системою та програмою Арт-Звіт Pro.

Відмінність лише в тому, що інтеграція через СОМ-інтерфейс передбачає, що обидві системи знаходяться в одному й тому ж самому конфігураційному середовищі.

Рекомендації з інших варіантів автоматизації передачі даних з облікових систем, зокрема 1С:Підприємство до Арт-Звіт Pro представлені на нашому сайті.

Вас може зацікавити